Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pasta z Homara

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

homar 1,5 kg
czosnek świerzy posiekany 3 ząbki
masło 3 łyżki
sól 1 szczypta
pieprz czerwony 1/4 łyżki
makaron spagetti 200 gram
papryka zielona 1 sztuka
Pieprz czarny grubo mielony Prymat 1 szczypta
oliwa 3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Pasta z Homara

Homara ugotować na parze przez 10-15 minut. Mięso obrać i położyć na talerzu.

Zagotować wodę 2 litry i wrzucić makaron. Gotować 9 minut.

Homara posiekać na plasterki

Roztopić masło z oliwą, posiekaną papryką, czosnkiem, pieprzem czerwonym czarnym i solą i dusić 2-3 minuty.

Podgrzać homara i polać sosem i s makaronem

Gotowe.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IlonaAlbertos 15.05.2011 12:23
Ciekawy przepis.
Marta98 22.10.2010 19:40
interesujący przepis
Ewa109 29.09.2010 22:53
ciekawy przepisik, warto wypróbować:)
Ela20 20.09.2010 20:58
ciekawy przepis :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak