Pasta z Homara

Pasta z Homara

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • homar

    1,5 kg
  • czosnek świerzy posiekany

    3 ząbki
  • masło

    3 łyżki
  • sól

    1 szczypta
  • pieprz czerwony

    1/4 łyżki
  • makaron spagetti

    200 gram
  • papryka zielona

    1 sztuka
  • pieprz czarny grubo mielony

    1 szczypta
  • oliwa z oliwek

    3 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Homara ugotować na parze przez 10-15 minut. Mięso obrać i położyć na talerzu.

Zagotować wodę 2 litry i wrzucić makaron. Gotować 9 minut.

Homara posiekać na plasterki

Roztopić masło z oliwą, posiekaną papryką, czosnkiem, pieprzem czerwonym czarnym i solą i dusić 2-3 minuty.

Podgrzać homara i polać sosem i s makaronem

Gotowe.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

IlonaAlbertos

15.05.2011 12:23
Ciekawy przepis.

Marta98

22.10.2010 19:40
interesujący przepis

Ewa109

29.09.2010 22:53
ciekawy przepisik, warto wypróbować:)

Ela20

20.09.2010 20:58
ciekawy przepis :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat