Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pulpecikowe szaszłyczki

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso mielone 300 g
sól
Kucharek przyprawa uniwersalna
jajko 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Pulpecikowe szaszłyczki

Mięso mieszamy z jajkiem i bułką tartą. Doprawiamy do smaku. Grzyby zalewamy wrzatkiem i odstawiamy aż zmiękną. Grzyby siekamy drobno i mieszamy z mięsem. Formujemy kulki i podsmażamy na patelni. Usmażone pulpeciki wstawiamy do lodówki i gdy zrobią się zimne nakładamy na patyczki szaszłykowe. Podajemy do zupy, lub jako dodatek do ziemniaczków

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Sarenka 23.01.2011 14:37
Zupelnie niestandardowy pomysl na szaszlyki.
Islanzadi 22.12.2010 00:31
Ciekawy sposób podania :)
Anita21 06.10.2010 18:54
prosty i smaczny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak