Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Puree szpinakowo-ziemniaczane

2.0
(8)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

szpinak mrożony 1/2 kg
czosnek 2 zabki
jogurt 200 ml
majonez 1 łyżka
sól, pieprz
oliwa 2 łyzki
ziemniaki

Przepis i sposób przygotowania na: Puree szpinakowo-ziemniaczane

Ziemniaki obrać, ugotować.

Szpinak wrzucić na patelnie, włączyć, rozmrażać i lekko odparowywać wodę. Posolić, dodać starty czosnek i połowę jogurtu, jeszcze chwilkę podgotować.

Do malaksera wrzucić gorące ziemniaki, szpinak, jogurt, majonez, dużo pieprzu czarnego i oliwę z oliwek. Zemleć na piuree.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Joanna108
Joanna108 22.11.2010 08:59
Może być dobre.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak