Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Fasolanka z bazylią

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kg białej fasoli
fasolka szparagowa
cukinia
makaron nitki
2-3marchewki
3pomidory
bazylia świeża
oliwa
czosnke 4-5ząbków
ziemniaki 4 szt
bulion cielęcy 2 kostki
ser 10-15 dag (tarty)

Przepis i sposób przygotowania na: Fasolanka z bazylią

Białą fasolę wyłuskać.Marchewkę,ziemniaki,czosnek i cukinię pokroić.Pomidory sparzyć i posiekać.Warzywa zalać 1,5litra wody i dorzucić kostki.Gotować do miękkości warzyw,dodać makaron i doprawić solą i pieprzem.Bazylię zmiksować z czosnkiem i ok 100ml oliwy,dodać ser starty.Na 5min przed końcem gotowania dodać bazylię do zupy.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pacpaw 17.07.2012 20:57
nietuzinkowy duet
ronald88 02.09.2011 11:56
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak