Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Marchewka z żurawiną

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

7marchewek średniej wielkości
sól, pieprz
cytryna
kiełki sojowe
żurawina

Przepis i sposób przygotowania na: Marchewka z żurawiną

Zdjąć skórkę z marchewek,pokroić na kawałki i wrzucić do bulionu i zagotować do miękkości.Odcedzić i zalać zimną wodą.Cytrynę sparzyć,wycisnąć sok i zetrzeć skórkę.Rozgrzać masło,włożyć marchew,posypać odrobiną cukru i skórką cytrynową.Podgrzać na małym ogniu,dodać sok z cytryny i żurawinę.Doprawić do smaku i posypać kiełkami.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

wiertlo102
wiertlo102 17.04.2011 16:30
mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak