Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zwijka z pieczarkami i cebulą

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pieczarki 10 dag
cebula 0,5 szt
schab 20 dag

Przepis i sposób przygotowania na: zwijka z pieczarkami i cebulą

Ukroic , grubszy kiawałek schabu , rozklepac cienko , posypac solą i pieprzem . Pieczarki pokrojone w plasterki podsmnażyc na patelni , dodając do smaku kucharek . Cebulę podsmażyc na złocisty kolor . Uprzednio podsmażone pieczarki i cebule rozłożyc na rozklepanym schabie a następnie zwinąc w rulon , obtoczyc w mące a następnie , smażyc na głębokim oleju , na wolnym ogniu , co chwilę przewracając tak aby zwijka usmażyła się równomiernie z każdej strony na jasno-brązowy kolor .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak