Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Piers z kurczaka z szałwia

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pierś z kurczaka podwójna
czosnek 2zabki
liscie szałwi 6
masło 2 lyzki
cytryna 1/2
sól, pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Piers z kurczaka z szałwia

-Piers przekroci na pół- nie rozbijac, przyprawic, ulozyc na nich zgniecione liscie szalwi ( po 3 na kazdej), skropic piersi cytryna, odstawic na pol godziny do lodowki;
- na patelni, na bardzo malym ogniu rozpuscic maslo, dodac cienko pokrojony czosnek i chwile podusic, wlozyc piers z kurczaka i smazyc.

Podawac z chlebem tostowym, zapiekana bagietka lub ziemniakami z rozmarynem

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

bursztynek 21.08.2011 22:54
dostałam świeżą szałwię od rodziców więc chętnie spróbuję

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak