Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Duszone warzywa

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

cebula główka
por, seler, marchewka po 1 sztuce
papryka żółta po 1 strąku
papryka zielona po 1 strąku

Przepis i sposób przygotowania na: Duszone warzywa

Paprykę i selera pokroić w kostkę, cebulę i pora w półplastry a marchewkę zetrzeć na tartce. Warzywa wrzucić na patelnię i chwilkę posmażyć na oleju. Następnie podlać niewielką ilość wody, przykryć i dusić do miękkości. Warzywa przyprawić solą, pieprzem, papryką i przyprawą uniwersalną. Danie podawać jako dodatek np do ryżu.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ela15 01.01.2017 11:47
bardzo dobre
kucharz11 01.11.2016 19:37
Zjadłabym :) Pysznie wyglądają!
Motorek 19.10.2014 12:25
smaczne i zdrowe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak