Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

SCHAB NADZIEWNY BOROWIKAMI

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

borowiki 40 dkg
schab 1,5 kg
mięso drobiowe mielone 20 dkg
czosnek 3 ząbki
sól, pieprz
natka pietruszki

Przepis i sposób przygotowania na: SCHAB NADZIEWNY BOROWIKAMI

grzyby obgotowac w osolonej wodzie. Schab rozciac na duży płat i lekko roztłuc tłuczkiem. Mięso wymieszać z przyprawami i zgniecionym czosnkiem. Masę rozsmarowac na schabie i ułożyć na mięsie razem z pokrojonymi grzybami. Ciasno zwinac w roladę. Obwiązac nicią. Obsmażyc ze wszytskich stron na oleju. Przełożyć na natłuszczonej formi. Piec ok 1 gpdz. w temp. 220C.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

agnieszka214 16.09.2012 18:57
schab podziliłam na cztery czesci i spiełam wykałaczka
Rique 31.08.2011 07:21
rarytas
anna186 18.10.2010 15:35
brzmi super
anna186 18.10.2010 15:35
brzmi super
Ewa111 04.10.2010 16:35
bardzo smaczne danie ,robię bardzo podobnie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak