Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Duszone warzywa

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

marchewka 4 sztuki
kukurydza w puszce 1 puszka
czosnek 3 ząbki
fasolka szparagowa 2 garści
sól do smaku
cebula biała 2 sztuki
ziemniaki 8 sztuk
tłuszcz do smażenia do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Duszone warzywa

Warzywa myjemy, które trzeba obieramy i oczyszczamy. Następnie kroimy ziemniaki w plasterki, czosnek w plasterki, fasolkę na pół lub na trzy części, cebulę w piórka. Kukurydzę odcedzamy. Do garnka wlewamy troszkę tłuszczu i układamy warzywa wszystkie. Przyprawiamy co warstwę przyprawami do smaku. Dusimy ok 30-40 min, aż ziemniaki będą miękkie. Smacznego !!

( można podać z dipem jogurtowym)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

alaaa 09.03.2014 13:53
takie warzywka lubię
olkaaa 28.12.2013 09:37
bardzo lubię
Wafelek2601 15.12.2011 00:34
bardzo lubię takie warzywa
Margo1 02.10.2010 15:22
lubię takie dania robić są smaczne
Monika193
Monika193 02.10.2010 10:43
smaczne i zdrowe
littlecookery 01.10.2010 21:27
smaczne
RenataZ-et 01.10.2010 18:25
Pysznie, zdrowo i kolorowo :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak