Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa czosnkowa

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

czosnek 10 ząbków
oliwa 2 łyżki
Papryka słodka mielona Prymat 2 łyżeczki
jajko 4
bulion mięsny 1 litr

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa czosnkowa

Obrany czosnek pokroić na połówki i podsmażyć na rozgrzanej oliwie. Następnie wyjąć czosnek i do rondelka wsypać paprykę i ją też podsmażyć. Potem wlać bulion i dawać odłożony czosnek. Przyprawić do smaku i gotować ok. 5 minut na wolnym ogniu. Po tym czasie zupę rozlać do bulionówek i do każdej z nich wbić jedno jajko. Miseczki z zupą wstawić do piekarnika nagrzanego do 230 stopni na dosłownie 3 minutki.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak