Zupa czosnkowa

Zupa czosnkowa

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • czosnek

    10 ząbków
  • oliwa

    2 łyżki
  • słodka papryka Prymat

    2 łyżeczki
  • jajka

    4
  • bulion mięsny

    1 litr
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Obrany czosnek pokroić na połówki i podsmażyć na rozgrzanej oliwie. Następnie wyjąć czosnek i do rondelka wsypać paprykę i ją też podsmażyć. Potem wlać bulion i dawać odłożony czosnek. Przyprawić do smaku i gotować ok. 5 minut na wolnym ogniu. Po tym czasie zupę rozlać do bulionówek i do każdej z nich wbić jedno jajko. Miseczki z zupą wstawić do piekarnika nagrzanego do 230 stopni na dosłownie 3 minutki.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat