Ciasto które zawsze wychodzi

Ciasto które zawsze wychodzi

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka pszenna

    1 Szklanka
  • mąka ziemniaczana

    1/2 szklanki
  • masło lub margaryna

    25 dag
  • cukier

    1 szklanka
  • jajka

    5
  • proszek do pieczenia

    1 łyżeczka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Jajka ubić z cukrem i cukrem waniliowym. Następnie dodać oba rodzaje mąki oraz proszek do pieczenia. W rondelku rozpuścić tłuszcz i gorący wlać powolutku cały czas mieszając do ciasta. Gładkie ciasto wymieszać ze skórką cytrynową i rodzynkami. Piec ok. 60 minut w temp. 180 stopni.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Krzysztof42

19.01.2011 14:07
oby

Ewa109

18.05.2010 08:15
Szybkie ciasta to rewelacja :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat