Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Cieniutkie spaghetti z pulpecikami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

spaghetti Nr 1 opakowanie
mięsa mielonego (mieszanego) 1/2 kg
przecieru pomidorowego kartonik
cebula
czosnku 4 ząbki
oliwa
sól, pieprz, oregano, ostra papryka w proszku
cukru łyżeczka
jajko

Przepis i sposób przygotowania na: Cieniutkie spaghetti z pulpecikami

Mięso mielone mieszamy z jajkiem solą, pieprzem i oregano, wyrabiamy, formujemy małe pulpeciki wielkości czereśni i obsmażamy na oliwie.

Następnie dodajemy pokrojone w kosteczkę cebulę i czosnek a gdy zmiękną wlewamy przecier pomidorowy. Całość doprawiamy do smaku solą, pieprzem, cukrem, oregano i ostrą papryką w proszku. Dusimy na wolnym ogniu ok. 10-12 minut.

Cieniutki makaron spaghetti (spaghetti Nº1) gotujemy w osolonej wodzie z dodatkiem oliwy z oliwek zgodnie z instrukcjami na opakowaniu (przeważnie 2 minuty) i przelewamy zimną wodą.

Na talerzach układamy porcję makaronu i polewamy sosem z pulpecikami i posypujemy startym parmezanem.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

adam1f 16.02.2013 00:15
dobre
Rafał10 21.09.2012 15:53
mniam !
hastalavista 10.03.2012 22:04
super :)
manaika 17.11.2011 21:11
ciekawe;)
Smakosz6 25.07.2011 19:41
pycha
eli_555 08.04.2011 23:39
pyszności
Sarenka 23.01.2011 14:40
Takie pulpecikiw sosie mozna laczyc ze wszystkim, z ziemniakami, ryzem, kasza i makaronem. Pycha, wczoraj mialam na obiad takie wlasnie kuleczki :)
Islanzadi 04.11.2010 00:17
Pychotka :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak