Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa kalafiorowa

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kalafior 1 szt
marchew 2 szt
seler 1 kawałek
pietruszka 1 szt
por 1 kawałek
kości z karkówki 500 g
ziemniaki 500 g
natka pietruszki 1 łyżka
natka selera 1 łyżka
słodka śmietana 18% 150 ml
mąka 2 łyżki
posiekany świeży koperek
sól, pieprz, Przyprawa do zup Kucharek- do smaku
woda 3 l

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa kalafiorowa

Kości umyć, włożyć do garnka zalać zimną wodą i gotować prawie do miękkości zdejmując burzyny.
Ziemniaki i warzywa korzenne obrać, umyć i pokroić w kostkę, dodać do wywaru.
Gdy będą prawie miękkie dodać posiekane zielone warzywa oprócz koperku i gotować około 10-15 minut.
Na koniec dodać podzielonego na różyczki kalafiora.
Doprawić do smaku solą, pieprzem i maggi.
Gdy kalafior będzie miękki zagęścić zupę śmietaną rozrobioną z mąką.
Zagotować.
Nalać zupę na talerze i posypać świeżym koperkiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

cukiereczek 19.03.2012 08:48
lubię taka zupę
Monika79 07.03.2012 08:10
super
eli_555 19.04.2011 22:42
lubię takie zupki
wedith1 22.02.2011 20:57
Uwielbiam kalafiorowa!!!!!!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak