Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

fasolka po bretońsku

3.0
(19)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

fasola Jaś 1 kg
kiełbasa 1 laska
cebula 2 szt
boczek kawałek gotowany

Przepis i sposób przygotowania na: fasolka po bretońsku

Fasolę umyć, namoczyć,najlepiej na całą noc.Zalać wodą,dodać przyprawy. Cebulę posiekać,dodać do garnka. Gotować okgodziny. Kiełbasę i boczek zmielić,wyłożyć na patelnię i przysmażyć.Dodać do garnka, dodać przecier pomidorowy-wg potrzeby i gotować. Zagęścić mąką.Smacznego!

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

babcia
babcia 14.07.2012 13:08
moje ulubione danie
Margo1 10.03.2012 08:35
też robię tylko że rzadką
edyta44 22.11.2010 21:39
taka uwielbiam
mehia 02.10.2010 17:21
Fasolka jest the best :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak