Gorący krem czekoladowy

Gorący krem czekoladowy

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mleczna czekolada

    40 dag
  • kremówka

    60 dag
  • mleko

    ½ litra
  • kakao

    1 łyżeczka
  • cukier waniliowy

    1 torebka
  • wiśniówka

    2-3 łyżeczki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Czekoladę wraz z kremówką (40 dag) rozpuścić w rondelku potem dolać mleko oraz kakao. Następnie całość podgrzać na małym ogniu nie doprowadzając jednak do wrzenia. Dolać wiśniówkę. Pozostałą śmietanę ubić na sztywno z cukrem. Powstały sos czekoladowy przelać do małych szklaneczek i udekorować kleksem ze śmietany.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Ela15

08.07.2011 09:29
może być

Krzysztof42

19.01.2011 14:06
nie przepadam

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat