Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gorący krem czekoladowy

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mleczna czekolada 40 dag
kremówka 60 dag
mleko ½ litra
kakao 1 łyżeczka
cukier waniliowy 1 torebka
wiśniówka 2-3 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Gorący krem czekoladowy

Czekoladę wraz z kremówką (40 dag) rozpuścić w rondelku potem dolać mleko oraz kakao. Następnie całość podgrzać na małym ogniu nie doprowadzając jednak do wrzenia. Dolać wiśniówkę. Pozostałą śmietanę ubić na sztywno z cukrem. Powstały sos czekoladowy przelać do małych szklaneczek i udekorować kleksem ze śmietany.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ela15 08.07.2011 09:29
może być
Krzysztof42 19.01.2011 14:06
nie przepadam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak