Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jaja zapiekane w beszamelu

2.0
(1)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko 4 szt
sos beszamelowy 200 ml
natka z pietruszki (posiekana) 2 łyżki
sól do smaku
pieprz do smaku
masło 1 łyżka
żółty ser ostry starty dag
purée ziemniaczane 1 szklanka

Przepis i sposób przygotowania na: Jaja zapiekane w beszamelu

Jaja ugotować na twardo, wystudzić, obrać, pokroić w ćwiartki. Żaroodporne naczynie wysmarować masłem. Dno naczynia przykryć równomiernie puree z ziemniaków. No powierzchni ułożyć ćwiartki jajek, oprószyć solą i pieprzem, zalać sosem beszamelowym i posypać utartym serem. Zapiec w nagrzanym piekarniku, około 10-15 minut. Zapieczoną potrawę posypać natką pietruszki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Agnik 27.07.2011 21:29
mniam
Monika193
Monika193 04.10.2010 14:12
oj, będzą dzisiaj na kolację
Margo1 02.10.2010 15:25
Dawno nie robiłam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak