Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Karkówka i żeberka w marynacie musztardowej

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

karkówka ok 500 gr wedle uznania
żeberka wieprzowe 0k 500 gr wedle uznania
Musztarda sarepska Prymat 0,5 słoiczka
sok z połowy cytryny
olej 2 łyżki
majeranek 2 łyżki
rozmaryn szczypta
oregano szczypta
sól do smaku
piepsz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Karkówka i żeberka w marynacie musztardowej

Mięso umyć i podzielić na porcje, przy użyciu pędzelka posmarować z obu stron przygotowaną wcześniej marynatą. Odstawić na ok 24 godz. Piec na grillu smarując pozostałą marynatą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Sarenka 10.02.2011 17:46
Nie moge sie doczekac sezonu grillowania :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak