Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kaczka faszerowana wołowiną

2.0
(1)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wołowina 600g
pieczarki 500g
kaczka 1 cała

Przepis i sposób przygotowania na: Kaczka faszerowana wołowiną

Kaczkę trybujemy oddzielając kości od mięsa tak aby mięso zostało razem ze skórą następnie nacieramy mięso solą pieprzem oraz majerankiem odstawiamy do lodówki na 2godz.Wołowinę mielimy doprawiamy do smaku dodajemy jajecznice z 2jajek(bardzo rzadka)posiekaną natkę pietruszki oraz pokrojone w cienkie plastry pieczarki wyrabiamy.Faszerujemy kaczkę zaszywamy bawełnianymi nićmi.Obkładamy jabłkami pokrojonymi w ćwiartki wstawiamy do pieca nagrzanego do 185c na 2godz. Najlepiej podawać pokrojoną w plastry na ciepło

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

rakow2
rakow2 13.11.2011 16:02
a kaczka na to to jest niemożliwe ?
iwona332 17.08.2011 11:09
super
rosik93 28.05.2010 15:36
Pasuje na wyjątkowe okazje.
Marcin46
Marcin46 14.05.2010 17:35
Bardzo fajne. Zapraszam do oglądnięcia moich przepisów. Może coś dodasz jak ja z twojej książki do ulubionych ;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak