Kaczka faszerowana wołowiną

Kaczka faszerowana wołowiną

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • wołowina

    600g
  • pieczarki

    500g
  • kaczka

    1 cała
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kaczkę trybujemy oddzielając kości od mięsa tak aby mięso zostało razem ze skórą następnie nacieramy mięso solą pieprzem oraz majerankiem odstawiamy do lodówki na 2godz.Wołowinę mielimy doprawiamy do smaku dodajemy jajecznice z 2jajek(bardzo rzadka)posiekaną natkę pietruszki oraz pokrojone w cienkie plastry pieczarki wyrabiamy.Faszerujemy kaczkę zaszywamy bawełnianymi nićmi.Obkładamy jabłkami pokrojonymi w ćwiartki wstawiamy do pieca nagrzanego do 185c na 2godz. Najlepiej podawać pokrojoną w plastry na ciepło

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

rakow2

13.11.2011 16:02
a kaczka na to to jest niemożliwe ?

iwona332

17.08.2011 11:09
super

rosik93

28.05.2010 15:36
Pasuje na wyjątkowe okazje.

Marcin46

14.05.2010 17:35
Bardzo fajne. Zapraszam do oglądnięcia moich przepisów. Może coś dodasz jak ja z twojej książki do ulubionych ;)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat