Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

kulki kokosowe

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

1/3 kostki masła
100 ml śmietanki kremówki
2 łyzki cukru pudru
wiórki kokosowe 20 dag

Przepis i sposób przygotowania na: kulki kokosowe

Cukier puder wymieszać z wiórkami, dodać aromat. Masło i kremówkę podgrzać w rondelku by masło się roztopiło, dodać do wiórek z cukrem pudrem i wymieszać. Formować kulki. Wstawić do zamrażarki i uważnie pilnować. Gdy kulki stwardnieją wyjąć. Roztopić tabliczkę czekolady. Każdą kulkę maczać do połowy w czekoladzie, można dodatkowo posypać kruszonymi orzechami, wstawić do lodówki.
Smacznego!
:)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak