Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

FASZEROWANE JABŁKA

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

DUŻE KWAŚNE JABŁAKA 4 SZT
cynamon 1 ŁYŻECZKA
dżem 4 ŁYŻKI
wiórki kokosowe 0.5 OP
migdały 0,5 OP

Przepis i sposób przygotowania na: FASZEROWANE JABŁKA

Od jabłek odkroić wierzch i wydrąyć, pozbywając się pestek i miąszu, ale nie uszadzając skórki. Wiórki i drbno posiekane migdały posdsmażyć na patelni na złoty kolor, poczym wymieszać z dżemem i cynamonem. Puste jabłka napełnić wykonanym farszem i piec w piekarniku ok.40 minut w temperaturze 180 stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ilka_86 01.04.2012 21:13
ciekawy przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak