Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Cebulaki

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

maki przesianej 200 g
mleko 0,5 szkl
wody 0,5 szkl
drożdży 25 g
oliwy 2 łyżeczki
sól
cukier do samku
cebule 3
masła 1 łyżeczka
pieprz
ser starty

Przepis i sposób przygotowania na: Cebulaki

Do przesianej maki dajemy drożdze rozrobione w mleku .Dodajemy wodę i sól i cukier .

Wyrabiamy ciasto .Zostawiamy do wyrośmnięcia .

Dodajemy oliwe i jeszcze ciut mąki wyrabiamy ciasto jeszcze raz .

Reką formujemy małe placuszki .

Na blachę wysmarowaną oliwa kładziemy placuszki .

Na patelni rozgrzewamy masło dajemy pokrojona w pióra cebule solimy i pieprzymy .Podlewamy ciut wodą dusimy .

Taką przygotowaną cebulkę kładziemy na placuszkach drożdzowych .

Wkładamy do rozgrzanego do 180 stopni piekarnika na 20 min.

Pod koniec posypujemy serem .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Magula 10.07.2012 09:31
ja lubie takie bułeczki z cebula
MAŁGORZATA108 01.10.2010 12:04
Ciekawe jak smakują?

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak