Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Papryka faszerowana Haliny

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

papryka czerwona 6 sztuk
ziemniaki 1/2 kg
ser biały 25 dag
cebula 1 sztuka
olej 2 łyżki
szczypiorek 1 pęczek
pomidory 2 sztuki
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Papryka faszerowana Haliny

Ziemniaki obieramy, gotujemy. Ser mielimy z ziemniakami. Cebulę kroimy w kostkę smażymy na oleju , dodajemy do farszu orz pomidory pokrojone w kostkę , mieszamy , doprawiamy solą i pieprzem. Paprykę myjemy , wydrążamy gniazda na sienne. Paprykę nadziewamy farszem , posypujemy posiekanym szczypiorkiem . Układamy na brytfannie wyłożonej papierem do pieczenia i zapiekamy do miękkości papryki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Emiliozo 21.11.2011 18:49
ekstra
MAŁY 06.03.2011 15:03
smacznie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak