Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pierogi z kaszą gryczaną i ziemniakami

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kasza gryczana 100 gram
ziemniaki gotowane 150 gram
mleko 200 mililitrów
śmietana 100 mililitrów

Przepis i sposób przygotowania na: pierogi z kaszą gryczaną i ziemniakami

Ciasto rozwałkowujemy http://www.doradcasmaku.pl/przepis/54423/ciasto-na-pierogi-bez-jajek.html , wycinamy krążki, mleko gotujemy dodajemy do niego kaszę, i chwilę gotujemy, odstawiamy aż kasza specznieje, odciskamy z mleka mięszamy z ziemniakami przyprawiamy, lepimy pierożki , gotujemy 10 minut od momentu wypłynięcia. Odcedzamy i smażymy na rozgrzanym oleju , podajemy polane śmietaą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kate.500 27.12.2011 09:12
ciekawe polaczenie
ewa84 11.04.2011 16:18
mniam ;))

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak