Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pasta ze śliwkami

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pomidory bez skóry 2 kg
węgierki 1kg
cebula biała 1\\2kg
ząbki czosnku 2
cukier 1 łyżka
sól
pieprz mielony Prymat
Papryka słodka mielona Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Pasta ze śliwkami

Pomidory dusimy pod przykryciem , na małym ogniu, dodajemy posiekaną cebulę i nadal dusimy aż zmiękną.Przecieramy tą pastę przez sito.Śliwki myjemy wyjmujemy pestki i też dusimy tylko że w osobnym garnku , też przecieramy przez sito i łączymy . Na koniec dodajemy zmiażdżony czosnek , cuier , sól, i przyprawy . Dusimy wszystko na małym ogniu aż pasta się zagęści. Gorące przekładamy do słoików.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

babcia
babcia 05.12.2012 18:02
bardzo fajne
izulab6 15.01.2012 13:02
Ciekawy przepis
Beata73 03.10.2010 15:25
ciekawe, muszę spróbować!
alaaa 01.10.2010 11:02
ciekawy przepis,,,

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak