Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zielone kotlety

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

4-5 dużych ugotowanych różyczek brokuła
1 duża ugotowana pierś
2 duże łyżki mąki ziemniaczanej
3 ząbki czosnku
sól, pieprz
2-3 łyżki usmażonych (pokrojonych) pieczarek
mąka pszenna

Przepis i sposób przygotowania na: Zielone kotlety

1. Brokuł, pierś i czosnek, sól i pieprz zmiksować za pomocą blendera.
2. Do masy wbić jajko, dodać pieczarki i mąkę ziemniaczaną. Dokładnie wymieszać.
3. Formować kotleciki (uwaga! masa jest dość luźna- najlepiej masę kłaść łyżką na mąkę pszenną znajdującą się na talerzu i w ten sposób panierować.
4. Smażyć na złoty kolor.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Andysz 30.03.2013 21:43
mm orygibnalne;]
Malinka 29.10.2010 08:25
Kotlety z brokułami-coś nowego, warte wypróbowania.
Dorota76 01.10.2010 10:49
świetne kotleciki uwielbiam takie lecz z brokułami jeszcze nie jadłam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak