Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa truskawkowo-agrestowa

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

truskawki 50 dag
mleko 250 ml
cukier 5 łyżek
żółtko jajek 2-3 szt
agrest

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa truskawkowo-agrestowa

Agrest umyć, zalać 1 szklanką wrzącej wody i gotować pod przykryciem. Gdy owoce zaczną pękać, odstawić i ostudzić. Żółtka ubić z cukrem do białości. Zagotowac mleko, połączyć je z ubitymi żółtkami. Ostudzić. Truskawki umyć i razem z agrestem przetrzeć przez sito. Przecier wymieszać z zaprawą żółtkową. Oziębić. Podawać z dodatkiem grzanek lub groszku ptysiowego.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

anulka69 18.07.2012 09:53
pyszna
Monika193
Monika193 03.10.2010 09:31
lubię od czasu do czasu zjeść owocową zupke
Margo1 02.10.2010 15:23
Pewnie ,że pyszna !!!
Natalia/tubisiek 01.10.2010 12:16
wspaniała!!
Ewa111 01.10.2010 10:47
świetna owocowa zupka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak