Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

kluski kładzione

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Przepis i sposób przygotowania na: kluski kładzione

50 g mąki
1 jajko
Sól
Mleko

Mąkę wsypać do naczynia, dodać jajo, sól i taką ilość mleka, aby ciasto było można nacierać łyżką. Wymieszać starannie łyżką na gładko, niezbyt gęstą masę. Powietrze wprowadzone w czasie wyrabiania spulchnia ciasto. Zagotować wodę z solą. Do wrzątku kłaść kluski łyżką mieszając w wodzie. Gotować pod przykryciem na małym ogniu. Kluski wyjmować łyżką cedzakową, dobrze je osączając.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Karolcia12 06.11.2011 20:26
pyszności
hastalavista 11.03.2011 00:41
są super!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak