Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

kalmary w śmietanie

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Przepis i sposób przygotowania na: kalmary w śmietanie

150 g kalmarów
50 g cebuli
50 g pieczarek
50 g śmietany
2 g mąki
10 g oleju
Sól, papryka mielona
Przyprawa do ryb

W osolonej wodzie ugotować kalmary. Cebulę obrać i pokroić w drobne plastry, udusić na tłuszczu na złoty kolor. Pieczarki oczyścić, pokroić w plastry i dodać do cebuli, poddusić razem. Śmietanę rozmieszać z mąką, dodać sól, paprykę i przyprawę do ryb, połączyć z duszoną cebulą i zagotować. Kalmary pokroić w paski, włożyć do śmietany. Podawać na gorąco dowolnie z ziemniakami, kaszą, lub ryżem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

wiktor188 26.12.2010 14:04
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak