Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sos kaparowy

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

rosół 300 ml
kapary 4 dag
mąka 2 łyżki
masło 1 łyżka
śmietana 150 ml
żółtko jajek 1 szt
sól do smaku
cukier do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Sos kaparowy

Mąkę przesiać, Masło stopić i wymieszać z mąką, rozprowadzić rosołem, pdgrzewac do zawrzenia. Do zagęszczonego wywaru dodać kapary, zagotować, odstawić. Zaprawić sos żółtkiem wymieszanym ze śmietaną. Przyprawić do smaku sokiem z cytryny, solą i cukrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IlonaAlbertos 02.11.2013 18:02
Apetyczny sosik.
Bernadeta 09.09.2013 09:15
lubie to co słone a kapary bardzo lubie
Motorek 14.06.2012 09:38
super
Seba 25.02.2012 16:57
fajny

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak