Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

roladki schabowe

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

4 plastry szynki
masło czosnkowe
Bułka tarta klasyczna Prymat
sól, pieprz
schab bez kości 4 plastry
jajko 2 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: roladki schabowe

schaby rozbić tłuczkiem na cienkie plastry, oprószyć solą i pieprzem. każdy plaster posmarować masłem czosnkowym, ułożyć na nich plastry szynki. ciasno zwinąć, zaczynając od założenia boków. jajka rozmącić, można dodać do nich przyprawy. zwinięte schaby panierować w jajku i bułce tartej i smażyć na złoty kolor na średnim ogniu.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak