Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

kotlety z pieczarkami i serem feta

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

2 piersi kurczaka
1/4 fety
Przyprawa do kurczaka złocista skórka Prymat
300 gramów pieczarek
margaryna
sól, pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: kotlety z pieczarkami i serem feta

1. Mięso rozkroić tak, by z 2 piersi powstały 4 kotlety. Przyprawić. Wstawić do lodówki na kilka godzin.
2. Pieczarki obrać ze skóry, pokroić, usmażyć na margarynie. Na koniec posolić.
3. Na każdy kotlet kłaść pieczarki i malutki kawałek fety. Kotlet zwinąć.
4. Panierować w rozbełtanym jajku i mące.
5. Kotlety smażyć na złoty kolor.
7. Wstawić do piekarnika (100-150 stopni) na ok. pół godziny

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ewaa 26.07.2011 21:45
pychotaaa:)
Joanna108
Joanna108 07.06.2011 12:12
też takie robię - czasami zamiast pieczarek dodaję kurki - też są bardzo smaczne
wiola333 05.12.2010 17:41
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak