Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

babka cytrynowa

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

0.5 kg maki pszennej
0,3 kg cukru
0.25kg mala
0.5 szkl mleka
5 dag rodzynków
proszek do pieczenia
jajko 4 szt.
skórka z cytryny 3 g

Przepis i sposób przygotowania na: babka cytrynowa

maslo ucieramy z cukrem i jajkami po utarciu dodajemy mąkę proszek do pieczenia i mleko wszystko dokładnie miesaamy nasępnie dodajemy startą skórke cytrynową i rodzynki wymiesaać piec w formie prostokatnej ok 70 minut w stopniach 200

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Papryczka 24.01.2012 21:52
mniam
IKrakowianka 24.01.2012 19:11
super i na dodatek pachn?ca cytrynk? :)
edi 22.01.2012 13:41
mniam:) uwielbiam:D:D:D
sunnymood 22.01.2012 10:28
smakowita;)
RenataZ-et 19.01.2012 13:36
bardzo dobra
plocia 31.10.2010 16:38
Moja ulubiona babka
marzencia2007 31.10.2010 16:30
fajny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak