Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kisiel z jagód

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jagody 40 dag
migdały posiekane 1 łyżka
sok z cytryny 1 łyżka
kisiel 1 opakowanie

Przepis i sposób przygotowania na: Kisiel z jagód

Jagody przetrzeć przez sito. Kisiel w proszku wymieszać z niewielką ilością zimną wodą. Zagotować 1,5 szklanki wody z sokiem z cytryny, wlewać rozprowadzony kisiel. Gdy zawrze, odstawić, dodać przecier jagodowy, wymieszać. Salaterki opłukać zimną wodą, posypać posiekanymi migdałami, wlać kisiel, posypać znowu migdałami, ostudzić.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Katarzyna59 04.08.2012 12:57
super pomysł
Wafelek2601 20.09.2011 10:42
pyszny

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak