Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Banany pieczone

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

rum 50 ml
masło 1 łyżeczka
banan 5 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Banany pieczone

Banany obrac, pokroić na mniejsze kawałki, owinąć szczelnie w folię aluminiową (folię wczesniej posmarować niewielką ilością masła). Owinięte banany wstawić na nagrzanego piekarnika i piec około 10-15 minut. Po wyjęciu z piekarnika lekko odwinąć folię, skropić banany rumem, zawinąć. Ułożyć na talerzykach i natychmiast podawać.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Alex_M 15.07.2013 10:22
lubie takie bananki!
mela25 29.04.2013 06:40
ciekawy przepis
edi 26.11.2012 16:41
wspaniałe:)
caralajna 25.10.2012 07:32
banany z rumem są pyszne, ja takie gotuję na parze :)
Katarzyna59 28.09.2012 11:12
apetyczne
Angelika10 11.08.2011 22:53
Fajne
edyta44 24.07.2011 11:25
super
Sylwia56
Sylwia56 07.06.2011 23:17
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak