Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rosół

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

korpus z kurczaka - -
woda - -
marchewka 3 szr
seler 1 szt
por 1 szt
pietruszka 2 szt
przyprawa uniwersalna Kucharek - -
sól, pieprz - -
kostka rosołowa 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Rosół

Korpus z kurczaka, marchewkę, pietruszkę, seler oraz por wrzucamy do wody. W trakcie gotowania zbieramy tak zwane szumowiny. Dodajemy do smaku wegetę, sól oraz pieprz. Kiedy mięso oraz warzywa będą miękkie wyciągamy je.
Bulion trzymamy na delikatnym ogniu tak aby cały czas kipiał. Wrzucamy kostkę rosołową i jeszcze chwilę gotujemy.

Warzywa pokroić w kosteczkę, lub zetrzeć na tarce i razem z makaronem i natką pietruszki ułożyć na talerzu.

Warzywa z makaronem oraz natką pietruszki zalać kipiącym rosołem. Jeść póki gorące.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Monika193
Monika193 16.10.2010 13:10
bardzo lubię rosołek, ale tak naprawdę wolę wołowy

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak