Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bezy

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

białka z jajek 0,5 szklanki
cukier 0,5 szkl.
cukier puder 0,5 szkl.

Przepis i sposób przygotowania na: Bezy

ubić białka, po trochu dodawać cukier i ubijać, następnie po trochu dodawać cukier puder i nadal ubijać. Blachę posypać bulką tartą i układać łyzką bezy. Suszyc w piekarniku w 100 stopniach.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Izabela28 29.10.2010 11:47
Uwielbiam bezy, ale bardzo rzadko je piekę:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak