Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa śliwkowa z kompotu

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kompot sliwkowy 1 l
śmietanka 1 szklanka
mąka ziemniaczana 1-2 łyżeczki
Cynamon mielony Prymat 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa śliwkowa z kompotu

Kompot śliwkowy przetrzeć przez sito, dodać szklankę wody, zagotować. Do wrzącego płynu wlać mąkę ziemniaczaną, rozprowadzoną kilkoma łyżkami zimnej wody i powtórnie zagotować z dodatkiem cynamonu. Odstawić, zaprawić śmietanką i podawać na gorąco z dodatkiem makaronu lub na zimno z grzankami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IlonaAlbertos 14.09.2013 22:48
Ciekawy pomysł.
Dorian 14.07.2012 22:22
super pomysl
Motorek 27.05.2012 13:31
fajna
Iwona51
Iwona51 01.09.2011 22:12
ciekawe jak smakuje
mehia 10.05.2011 22:22
ciekawe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak