Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zasmażana kapusta kiszona z pieczarkami

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

0,5 kg dobrej kiszonej kapusty
30 dag pieczarek
jabłko 1 szt.
Owoc jałowca cały Prymat 1 ziarno (zmiażdżone)

Przepis i sposób przygotowania na: Zasmażana kapusta kiszona z pieczarkami

Kapustę (jeśli trzeba)opłukać. Pokroić i ugotować z podanymi przyprawami. Odsączyć dokładnie na sicie.Na tłuszczu usmażyć pokrojoną w kostke cebulę, z pieczarkami.Dodać do kapusty, włożyć starkowane na jarzynowej tarce jabłko. dusić ok. 15 min.Przyprawić wg uznania.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 02.07.2015 22:01
Dobra kapusta.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak