Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Śledzie po japońsku

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

5 filetów śledzia solonego
jaja 3 sztuki
majonez tradycyjny 1 szklanka
groszek konserwowy 1/2 puszki

Przepis i sposób przygotowania na: Śledzie po japońsku

Jajka ugotować na twardo,obrać i przekroić w poprzek na połówki. Majonez wylać na półmisek, ukladać na nim jajka przekrojem do spodu , owijać zgrabnie przeciętym filetem śledziowym tak, aby czubek jajka był widoczny. Majonez posypać groszkiem, udekorować półmisek barwnymi jarzynami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

adelajda 17.07.2013 13:21
lubię śledzie, na pewno smaczne
Seba 26.12.2012 10:38
smaczne
olkaaa 22.12.2011 10:41
super
junox 15.12.2011 07:35
przepysznie wyglądają
Monika193
Monika193 16.11.2011 18:14
super wyglądają, na pewno są pyszne
sylwia / sytofala 21.10.2011 22:48
rewelacja
kuklik 21.08.2011 14:01
śliczne
alaaa 19.06.2011 19:21
ładnie podane ale ja wolę z marynowaną rybką
barbara11561 03.05.2011 00:09
Przepieknie i smacznie wygląda.Super:)
Mati13 12.03.2011 14:02
fajne:)
SmacznaPyza 08.03.2011 09:52
bardzo mi pasuje takie połączenie, ale ciekawe dlaczego nazywa się \"po japońsku\"?
Natalia/tubisiek 03.10.2010 07:04
są super!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak