Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

duszone jabłka z majerankiem

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jabłka 0,5 kg
Majeranek suszony Prymat do smaku
cukier do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: duszone jabłka z majerankiem

Obrane ze skórki jabłka kroimy w grubą kostkę i wrzucamy na patelnię. Zalewamy szklanką wody z cukrem i dusimy pod przykryciem, aż większość płynu wyparuje a jabłka zmiękną. Na koniec doprawiamy majerankiem i dusimy jeszcze przez chwilę by masa nabrała aromatu. Podajemy na ciepło do mięs np. jako zastępnik ziemniaków:)

Smacznego!

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak