Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

salatka prowansalska

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

liście sałaty 3
rzodkiewki 4
pomidor 1
plaster szynki wedzonej 1
majonez 3 lyzki
śmietany kremówki 1 lyzka
fasola szparagowa 10 dag

Przepis i sposób przygotowania na: salatka prowansalska

fasolke ugotowac w posolonej wodzie odstawic szynke pokroic w paseczki salate pomidora i rzodkiewki umyc salate i pomidor pokroic w paseczki rzodkiewki posiekac jedna zostawic do dekoracji jajko pokroic w plasterki warzywa ulozyc na polmisku delikatnie wymieszac smietane polaczyc z majonezem dodac gorczyce sos dokladnie wymieszac polac nim salatke wierzch salatki posypac szynka udekorowac plasterkami jajka na srodku umiescic ozdobnie wycieta rzodkiewke

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

rakow2
rakow2 09.11.2011 16:52
lubię sałatki
Anna146 19.05.2011 07:53
ciekawe połączenie fasolki szparagowej i rzodkiewki
berys18 27.09.2010 11:01
napewno wypróbuję
berys18 27.09.2010 11:01
dobre
Marcin46
Marcin46 20.09.2010 10:06
Prowansalskie rzeczy są dobre, ale tylko z dobrym kucharzem ;)
buksiak12 23.08.2010 13:48
ciekawy przepis
Dorota71 23.08.2010 13:10
super przepis
Emilia22 23.08.2010 12:37
mniam mniam mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak