Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kwaszonka z czerwonej kapusty i jabłek

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta czerwona 5 kg
jabłka 1,5 kg
sól 8 łyzeczek
cukier 3 łyżeczki
Koperek suszony Prymat 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Kwaszonka z czerwonej kapusty i jabłek

Kapustę czerwoną drobno poszatkować. Jabłka obrać i zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Wymieszać z kapustą. Dodać sól, cukier oraz koper i wymieszać. Gotowe przekładać do słoiczków. Odłożyć w ciemne miejsce. Po ok 3 tygodniach można spożywać. Smacznego !!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

olkaaa 28.12.2013 09:36
fajny pomysł
Wafelek2601 30.01.2013 11:26
Świetny przepis
RenataZ-et 31.08.2012 22:53
super
Barbara/zuza22_85 07.02.2012 15:24
fajny przepis
IlonaAlbertos 01.10.2010 00:11
Musi świetnie smakować, na pewno wypróbuję podany przez Ciebie przepis. Tym bardziej, że lubię kapustę kwaszoną.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak