Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zapiekane ziemniaki z pieczarkami

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pieczarki 20 dag
ziemniaki 10 sztuk
cebula 1 sztuka
tłuszcz do smażenia do smaku
sól do smaku
koperek do smaku
parmezan starty do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Zapiekane ziemniaki z pieczarkami

Ziemniaki myjemy i obieramy, oraz gotujemy. Następnie kroimy na pół i wycinamy środeczek robiąc \"miseczki\". Pieczarki myjemy, obieramy i kroimy w plasterki a następnie podsmażamy. Cebulę kroimy w kosteczkę i dodajemy do pieczarek. Doprawiamy do smaku. Gotowymi faszerujemy ziemniaki i posypujemy startym parmezanem oraz posiekaną natką pietruszki. Ziemniaki układamy na blaszce i zapiekamy aż się ładnie zarumienią. Smacznego !!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

olkaaa 30.12.2013 07:57
zapowiada się ciekawie
Angelika10 24.02.2013 10:50
smaczne
Elżbieta17 28.12.2012 13:30
pycha:)
RenataZ-et 22.10.2012 19:43
Świetny pomysł
IlonaAlbertos 01.10.2010 00:11
Narobiłaś mi smaku na takie ziemniaczki.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak