Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczarki faszerowane jajecznicą

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pieczarki 10 dużych
cebula biała 1 mała
sól, pieprz
olej do smażenia
Posiekany cienki szczypiorek – do dekoracji
jajko 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczarki faszerowane jajecznicą

Pieczarki myjemy, obieramy ze skórki i odcinamy trzonki. Kapelusze podsmażamy na oleju, a w między czasie siekamy drobno cebulę i trzonki, a następnie wrzucamy na osobną patelnię. Zarówno kapelusze, jak i trzonki przyprawiamy solą i pieprzem. Gdy cebula się już zeszkli, wbijamy na patelnię jajko i przygotowujemy jak jajecznicę. Gotowym farszem nadziewamy kapelusze. Całość przyzdabiamy posiekanym szczypiorkiem.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Cukiereczek13 08.09.2012 22:48
wygladaja wspaniale :)
smakowita 09.08.2012 21:57
rewelacyjne !
jasiek 24.07.2012 12:06
ale smakołyki
Anna169Hosz 26.05.2011 07:44
Ciekawy pomysł, nie omieszkam zastosować.
cukiereczek 03.04.2011 18:48
wspaniałe
agnieszka189 16.02.2011 13:18
piękne
Sarenka 20.01.2011 20:55
Apetyczne.
jolaxa1 07.01.2011 19:42
rewelacja
polly66 04.01.2011 19:01
idealne:D
monisia1977 10.11.2010 06:03
dobre
czarnaMi 04.10.2010 16:39
fajnie wygląda
PaniMISIOWA 04.10.2010 00:53
Dziękuję! Uważam je za jedno z lepszych moich zdjęć :-)
Monika193
Monika193 30.09.2010 22:56
prześlicznie wyglądają

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak