Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Babka marmurkowa

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka 250 gr
jajko 4 szt
masło 150 gr
aromat cytrynowy
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
kakao 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Babka marmurkowa

Masło utrzeć z cukrem i żółtkami, białka ubić, dodać mąkę, białka i proszek, wszystko połączyć i włożyć 1/3 część ciasta do formy, a do 2/3 dodać kakao i wyłożyć równomiernie ciemne ciasto. Piec ok 40 - 45 min w temp. 175 st
Po upieczeniu posypać cukrem pudrem lub polać polewą

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Justyna223 15.08.2011 19:52
pyszna
polly66 26.04.2011 15:51
aj jaka kolorowa:)
czarnaMi 01.10.2010 08:44
pychotka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak