Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Filet z indyka w sosie porowym

2.0
(8)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet z indyka 1
mąka 2 łyżki
por średni 1 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: Filet z indyka w sosie porowym

1. Filet myjemy, kroimy w średnie kawałki
2. Każdy kawałek obtaczamy w mące i obsmażamy na patelni
3. Obsmażone kawałki wrzucamy do garnka z gotująca się wodą
4. Dodajemy kostkę warzywną PRYMAT, lubczyk, zioła prowansalskie, pieprz biały, papryka zmielona, trochę soli do smaku.
5. Dodajemy pora pokrojonego w kółka
6. Po godzinie dotowania zagęszczamy mąką sos, można dodać również łyżkę śmietany.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

rakow2
rakow2 08.11.2011 15:09
smaczny
Greg3 07.05.2010 20:26
sprawdze i potwierdze:))))
Zofia12 07.05.2010 08:24
Obiadowa pysia!!!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak