Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

nok z twarogu

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Przepis i sposób przygotowania na: nok z twarogu

½ kg twarogu
4 jajka
1/3 litra mleka
30 dkg kaszy kukurydzianej
10 dag masła
Sól

Twaróg przepuścić przez maszynkę. Masło utrzeć z żółtkami i solą. Do masy dodać na przemian twaróg, mleko i kaszę. Na końcu dodać pianę z białek. Ciasto wkłada się do wilgotnej, posmarowanej tłuszczem ściereczki. Jeśli nie mamy wkładki do gotowania na parze, można związaną ściereczką z ciastem zawiesić na drewnianej łyżce położonej na rondlu z wrzącą wodą. Gotować 1 godzinę. Gotowe ciasto krajać nitką w plastry i podawać z gorącym masłem, sokiem albo owocami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

agata1722
agata1722 01.10.2010 07:34
hymn... dobre pytanie przepis ten znam od mojej babci, nigdy nad nazwą się nie zastanawiałam, ale potrawa dobra-polecam. a co do wstawiania przepisów to widziałam w takiej wersji i u innych użytkowników więc myślałam że tak można-napisałam w tej sprawie do DS(nie uzyskałam jeszcze odpowiedzi)
bernika 30.09.2010 21:30
co to jest nok????

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak